Το Blue Ocean Apartments βρίσκεται στον οικισμό Ανάληψη Μακρύ Γιαλός Σητείας πάνω στο κύμα, με θέα  το απέραντο γαλάζιο του Λιβυκού Πελάγους. Αποτελεί μια μοναδική επιλογή για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τα καταγάλανα νερά της Κρήτης, την παραδοσιακή κρητική φιλοξενία και την απόλυτη χαλάρωση. Η ιδιωτική παραλία του με τη χρυσή άμμο μπορεί να ικανοποιήσει τον κάθε επισκέπτη που θα επιλέξει τον Μακρύ Γιαλό Λασιθίου ως προορισμό για τις διακοπές του. Μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός ζευγαριού, φίλων, αλλά και οικογενειών καθώς συνδυάζει τη χαλάρωση με τη διασκέδαση. Βρίσκεται σε ένα από τα ομορφότερα παραθαλάσσια χωριά του Λασιθίου όπου οι επισκέπτες έχουν αρκετές επιλογές ως προς τη διασκέδαση, τη ψυχαγωγία αλλά και την εξερεύνηση αυτού του όμορφου τόπου.

         Κάνοντας μια βόλτα στο γραφικό λιμανάκι του Μακρύ Γιαλού θα συναντήσετε αρκετά μαγαζιά για όλα τα γούστα, όπως ψαροταβέρνες, εστιατόρια, πιτσαρίες, σουβλατζίδικα, μεζεδοπωλεία, καφετέριες, bar και ζαχαροπλαστεία. Στα παραπάνω μπορείτε να απολαύσετε και τα παραδοσιακά εδέσματα της Κρήτης, όπως χοχλιούς μπουμπουριστούς, χόρτα τσιγαριαστά, ντάκο, απάκι, νεράτες και άλλα πολλά.

         Το Blue Ocean Apartments είναι ιδανικό και για αυτούς που επιθυμούν να εντάξουν στις διακοπές τους και μονοήμερες αποδράσεις στα κοντινά νησάκια ή περιοχές.

         Απέχει μόλις 25χλμ από την πόλη της Ιεράπετρας από όπου μπορείτε να ξεκινήσετε την απόδρασή σας στη Χρυσή, ένα μικρό νησάκι που φημίζεται για τις χρυσές παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά, τα αμέτρητα μικρά κοχυλάκια και τους αιωνόβιους κέδρους.

         Επίσης ένας ακόμη προορισμός για μονοήμερη απόδραση ο οποίος δεν απαιτεί μεταφορά με αυτοκίνητο και λεωφορείο είναι το Κουφονήσι. Από το λιμανάκι του Μακρύ Γιαλού μπορείτε με το καραβάκι να μεταφερθείτε στο νησί. Εκεί μπορείτε να κολυμπήσετε στα γαλαζοπράσινα νερά του αλλά και να εξερευνήσετε την τριγύρω περιοχή με τις απότομες βραχώδεις ακτογραμμές και τις σπηλιές που σχηματίζουν.

         Σε απόσταση 57 περίπου χλμ από τον Μακρύ Γιαλό βρίσκεται το φημισμένο φοινικόδασος, το Βάϊ. Στο δρόμο θα συναντήσετε ένα παραδοσιακό, ιστορικό μοναστήρι, την Μονή Τοπλού που αξίζει να την επισκεφτείτε.

         Μόλις 7 χλμ μακρυά μπορείτε να επισκεφτείτε μια ακόμα μονή, την Μονή Καψά και να ανεβείτε στη σπηλιά του Άγιου Ιωσήφ Γεροντογιάννη.

         Για τους πιο τολμηρούς υπάρχει και το φαράγγι του Ρίχτη όπου με τον κατάλληλο εξοπλισμό θα αποκομίσετε μια μοναδική εμπειρία της φύσης.